Helena Lojen Marić

profil pic

Helena Lojen Marić rođena je 23.11.1986. u Zagrebu. Završila je Ekonomski fakultet, stručni studij, smjer turističko poslovanje te je trenutno apsolventica na Kineziološkom fakultetu, studijski centar za izobrazbu trenera, smjer fitnes. Osim formalnog obrazovanja usavršava se na raznim fitnes i aerobik konvencijama te polaže tečajeve za pilates trenere, sensual fitness, zumba fitness, bokwa fitness i razne ostale oblike rekreacije.

Godine 2008. osnovala je Društvo športske rekreacije Thalia s ciljem zadovoljavanja potrebe za očuvanjem, održavanjem, poboljšanjem i unapređenjem psihofizičkih sposobnosti i zdravlja, te u cilju obogaćivanja slobodnog vremena tjelesnim vježbanjem i sportskim aktivnostima.

Helena Lojen Marić je nakon godina edukacija i polaganja raznih tečajeva došla na ideju jednog potpuno novog programa. Te je 2013. krenula u razvijanje njene ideje pod nazivom FloDance Fitness. Jedna od glavnih osoba koja ju je također potaknula na to je Vesna Mimica s kojom redovito surađuje na raznim emisijama na HRT-u.

Završila je Školu za balet i ritmiku te još iz tog doba je ostala ljubav i prema suvremenom plesu, stoga je i došla na ideju o spajanju fitnesa i suvremenog plesa u jednu jedinstvenu plesnu fitnes tehniku pod nazivom FloDance Fitness.

U fitnes svijetu je poznata po tome što je prva trenerica Zumba Fitnessa u Hrvatskoj od 2008. godine te je na neki način i dovela taj program vježbanja u Hrvatsku uz još jednu trenericu. A samim time je i imala uspješnu suradnju s Renatom Sopek pri snimanju za televiziju te izradu DVD-a pod nazivom Latino Fitness.

Osim suradnji s raznim televizijama (HRT, RTL) Helena surađuje i s raznim web portalima SOS Mame  (www.sosmame.com), COVERmagazin (www.covermagazin.com) te s časopisima Diabetes, 24 sata, Večernji list, Vita, Prowellness…

2012. godine završava tečaj za Dance Trance trenera u Jacksonvilleu na Floridi te dovodi i taj program u Europu.

2103. završava tečaj i za Bokwa instruktora te otvara grupu u Thaliji.

Najnoviji projekt kojem se Helena posvećuje 2014. godine je upravo vježbanje za trudnice jer je i ona sama u stanju trudnoće te smatra da nema idealnijeg nego da sam trener upravo prolazi kroz to što uči i svoje vježbače. Tako da u siječnju 2015. u Studiju Thalia aktivno kreću i treninzi za trudnice.

Ali sve to nije kraj nego tek početak, pitanje je samo vremena što će se novo otvoriti u Thaliji! Već se vide naznake za novi trening za mame i trudnice…