Projekt “Sretna mama=zdrava beba”

Društvo športske rekreacije Thalia osmislilo je projekt pod nazivom “Sretna mama=zdrava beba” s ciljem promicanja zdravlja trudnica kroz rekreaciju.

Općepoznata je informacija da je vježbanje dobro za zdravlje. No zašto u drugom stanju kao što je trudnoća prestati s aktivnostima? Ukoliko je trudnoća normalna, bez komplikacija svakako se treba nastaviti baviti tjelovježbom, no ta tjelovježba mora biti prilagođena tom stanju. VjeOLYMPUS DIGITAL CAMERAžbanje pozitivno utječe na držanje trudnice, smanjuje bol u leđima i druge tegobe povezane s trudnoćom, također služi kao priprema za veliki dan – porod. Važno je samo da za vrijeme trudnoće slušate svoje tijelo. Kad se umorite – usporite i odmorite se. Ne morate raditi zahtjevnije vježbe, dovoljna je i umjerena aktivnost.

Najčešći programi koji se primjenjuju u treningu s trudnicama su pilates i yoga. Ukoliko se tim programima doda i suvremeni ples te glazba koja prati cijeli trening dobije se autorski trening Helene Lojen Marić, predsjednice DŠR Thalia pod nazivom FloDance Fitness. Upravo iz tog razloga to je još jedan od prigodnih programa koje mogu prakticirati i trudnice. Glavni cilj ovog projekta je upoznavanje žena Grada Zagreba koje su u drugom stanju ili ga planiraju, s novim oblikom rekreacije kojim se mogu baviti tijekom trudnoće te da im se  omogući uključivanje u treninge bez naknade. Osim treninga tu je i podrška za sva pitanja koja će ih mučiti tijekom tog razdoblja.

Grad Zagreb je prepoznao potencijal u ovom projektu te uz njihovu potporu želja nam je pružiti mogućnost vježbanja svim trudnicama koje to žele i mogu. Molimo sve trudnice koje su zainteresirane da popune ovu prijavu s nekoliko osnovnih pitanja te nam se što prije priključe na treninzima. Broj mjesta je ograničen stoga ne čekajte zadnji tren, projekt traje do kraja 2015. godine.