FloDance za trudnice

Trudnoća je po mnogo čemu poseban period. To je razdoblje u kojem nam se pojačava svijest o vlastitom tijelu, mijenjamo neke od prijašnjih životnih navika, pazimo na prehranu, redovito odlazimo na liječničke kontrole, proučavamo literaturu o trudnoći i majčinstvu…

trudnicaČesto se postavlja pitanje da li se smije vježbati u trudnoći? Odgovor na to pitanje je svakako DA, ukoliko ne postoji neka zdravstvena prepreka ili potreba za mirovanjem. Važno ja samo znati što i kako vježbati.

Vježbanje u trudnoći pomaže ukloniti pojave kao što su nesanica, umor, zatvor, promjene raspoloženja, bol u leđima, otečeni zglobovi, proširene vene i druge tegobe povezane s trudnoćom te također pozitivno utječe na držanje trudnice, podizanje imuniteta, bolje stanje kardiovaskularnog sustava, a povećana mišićna snaga važna je zbog konstantnog pritiska uzrokovanog većim brojem kilograma. Sve to služi kao priprema za veliki dan – porod.

Kao najčešći programi za trudnice koji se preporučaju su hodanje, plivanje, pilates, yoga… Ukoliko uzmemo u obzir zadnja dva navedena programa te dodamo  suvremeni ples dobivamo definiciju FloDance koji bi se također mogao uvrstiti među navedene programe ukoliko se modificiraju pokreti i vježbe na način da budu sigurni za svako razdoblje trudnoće. To smo i napravili! Pogram FloDancea je sada prolagođen svakoj trudnici koja ima urednu trudnoću da može nesmetano uživati u svakoj vježbi i pokretu.

Oprez prije svega! Ne vježbajte prije no što ste se savjetovali sa svojim liječnikom! Preporuka svim trudnicama koje nam se žele pridružiti je da zatraže potvrdu od ginekologa da se mogu baviti rekreacijom. Ponesite sa sobom udobnu odjeću, na nogama čarape ili plesne šlapice te ručnik i vodu.

Termin se još uvijek dogovara stoga ne čekajte nego nas što prije nazovite na broj 091 533 7265 ili nam pošaljite mail na helena@studiothalia.

Instrukorica će vam biti Helena Lojen Marić, apsolventica na Kineziološkom fakultetu koja je i sama u drugom stanju te je u suradnji s fizioterapeuticom Dragicom Jengić svoj autorski program FloDance Fitness prilagodila upravo trudnicama u svim stadijima trudnoće!

S treninzima krećemo u ponedjeljak 26.1.2015. u terminu za koji se odlučimo uz prijedloge naših trudnica željnih vježbanja: pon-sri u 20h ili uto-čet u 19h!

Vidimo se!